трудноћу и породицу

Хоће ли ПИД утицати на моје шансе да замислим?

трудноћу и породицу Хоће ли ПИД утицати на моје шансе да замислим?
Anonim

Питање

Дијагнозиран је карциномом инфламаторне болести (ПИД) пре четири месеца након тестирања позитивних на кламидију шест месеци раније (који је био успешно третиран).

Ток докицицлине таблета очистио карличну инфекцију.

Међутим, верујем да се ПИД вратио у последњих неколико дана, приметио сам да сам увећао вагинални пражњење, нижи, лево-стране бол у абдомену и бол током / након секса.

Осјећам се врло уморно и вруће.

Питао сам се да ли треба започети наредни ток доксициклина - ако је тако, која дозу и колико дуго? Да ли постоји шанса да је отпорност на бактерију зашто могу поново да добијем ПИД? Да ли треба да наговорим свог лекара да ме упути на ултразвук?

Он сматра да је непотребно и необично се развија ожиљци ткива и неплодност.

Ја сам забринут због мојих шанси за зачуђивање и ово, у комбинацији са болом и поновљеном инфекцијом, узнемирава ме.

Одговор

Нажалост, ваше искуство је прилично типично. ПИД се често понавља. Важна ствар је да се идентификоване епизоде ​​третирају, па, да, поново идите на доксициклин.

Стаза би могла поново да реши све.

Вероватно је вредно имати раније вагиналне брисеве - укључујући и проверу хламидије - само да би покушали да идентификују тренутни заражени организам.

Слажем се са ГП-ом - ултразвук вероватно неће донијети корисне информације.

Разумем твоју забринутост, али најбоља ствар је да се свака епизода идентификује и лечи.

Искрено Ваш

Медицински тим

Лекари Савет